Rolf Öhlén

Prästgården - den yttersta utmaningen avsnitt 4

Detta är berättelsen om städaren Våghalsen. Hans fem års uppdrag att sanera smutsiga platser, spåra upp och undanröja ohyra, att modigt ta itu med städning där ingen annan vågar röja.

Kaptenens logg städdatum 0001-01-15
I dag gav jag mig i kast med den resterande halvan av vardagsrummet. Inget roligt göra. Till att börja med sorterade jag lego för sig men när den kartongen svämmade över och jag hittade en korg och två kartonger med leksaker till fick jag ett sammanbrott och vräkte ner allt löst huller om buller. Som tur var kunde jag ställa kartongerna snyggt inne i det rum jag började städa.

Till slut hade jag frilagt mattan framför tv:n. När jag lyfte upp dem var det som ett dammonster som virvlade upp och högg efter mig. Ju mer kartonger och kassar jag staplar undan känns det som det är en amöba som blir levande ju mer jag tränger ihop prylarna. Är det de forna invånarna som har transformerats till en oöverskådlig hög av ägodelar eller har ägodelarna konsumerat familjen och blivit ett eget levande väsen?

Det enda jag vet är att kampen måste gå vidare. Nu är i alla fall golvet dammsuget och våttorkat med livet och den mentala hälsan som insats. Dock tror jag att den värsta prövningen och utbrottet kommer imorgon. Det känns som kulmen är på väg att nås.


2012-07-19 21:30.


Kommentarer till blogginlägget


Waoh!! Tjusigt! Hoppas nu bara alla drar åt samma håll så att dammonstren kan hållas i schack..
2012-07-19Wow, Rolf! Grymt. :-) Det där var riktigt bra gjort.
2012-07-19Tja, men nu ser det ut i trapphallen och syrummet istället.
2012-07-19Bra karl reder sig själv, och det fixar du också! I alla fall trapphallen.. syrummet är ju fruns domäner så det får väl hon ta hand om..?
2012-07-20Wow så snyggt det blev! Inte kan man tro att det är samma rum som i förra inlägget :-)
2012-07-21Är rätt nöjd själv faktiskt. Jag hittade en hel del som vi var av med.

2012-07-21