Rolf Öhlén

Prästgården - den yttersta utmaningen avsnitt 3

Detta är berättelsen om städaren Våghalsen. Hans fem års uppdrag att sanera smutsiga platser, spåra upp och undanröja ohyra, att modigt ta itu med städning där ingen annan vågar röja.

Kaptenens logg städdatum 0001-01-13
Efter drygt en veckas välbehövlig vila återupptar jag kampen mot prästgården. Den här gången ger mig i kast med vardagsrummet uppe där berg av säckar och kullar av kläder tornar upp sig mot fönstret och en öken beströdd av leksaker breder ut sig. Jag börjar dock med området närmast dörren till det rum jag röjde först. Dryga timmen tar det att bara röja av skrivbordet som står i hörnet intill fönstret. Nu gör jag ett uppehåll för lite mat innan jag ger mig på klädhögarna.


2012-07-17 11:28.


Kommentarer till blogginlägget


Jag gillar verkligen att läsa om sådana där röjningsprojekt. Men jag längtar efter före- och efterbilder?
2012-07-17Nöjd?
2012-07-17Ja, verkligen! Jag börjar förstå vad du pratar om. Nu ser jag fram emot efterbilden. Kör hårt!
2012-07-17Full av beundran! Jag tar ALDRIG tag i mina städprojekt....
2012-07-17Hm, lite att bita i, men som sagt, kör hårt! ;)
2012-07-17Anna, du kanske åtminstone kan gå i rummen du bebor utan att snubbla på något vart du än sätter fötterna?
2012-07-17Nja...ärligt talat, det finns små golvytor utan saker. Men det är rätt illa, det är det....
2012-07-17(Egentligen gäller det att se till så att man inte hamnar i det där läget. Men, man är ju inte ensam om rummen precis.)

Lycka till med projektet, Rolf! Du är tapper!

2012-07-17Ja, tappert. Stort lycka till!

(Börjar inse att jag är nog lite av en ordningsmänniska. Röjde upp bland mina hårsnoddar för ett tag sedan och slängde de som mist sin elasticitet. För där var det lite oordning.)
2012-07-17Kaptenens logg tillägg

Har hållit på drygt en timme men det känns som om jag inte kommer någonstans. Förstår varför stället har blivit övergivet. På något sätt lever huset sitt eget liv. Visst har jag lyckats frilägga golvyta men till största delen genom att förflytta kartonger och kassar från ett rum till ett annat. Nu är det trapphallen som blir belägrad av diverse rat. Jag har börjat dammsuga golvet fast jag har över två tredjedelar av rummet kvar att röja men jag behövde en dammfri plats där jag kunde ställa en fåtölj. Åtskilliga videoband som låg staplade på golvet – mest Star Trek Original plus långfilmerna – har nu åkt ner i en kartong och förpassats ut i trapphallen. Var jag ska lägga dem sedan får tiden utvisa. Nu måste jag pusta ut en stund innan jag fortsätter att plocka och röja. Jag har lyckats ta mig fram till braskaminen
2012-07-17Ja det är svårt när man inte är ensam om ytorna, kan vara svårt att hålla undan oordningen då..

Men heja dig, kämpa på på ditt eget sätt, använd all din envishet så ska du se att det blir bra :) I believe in you..
2012-07-17Kaptenens logg tillägg
Ytterligare en timme och jag har röjt ca halva rummet. Är framme vid soffbordet. Uppenbarligen övergavs huset vid jultid, har plockat undan en julkrubba och dammsugit upp barr. Dock ingen indikation på vid vilken jul det kan ha varit bebott.
2012-07-17