Anna Karin D

Varvet: eftersnack

Och vad hände sedan? När varvet var fullbordat? Hände det något över huvudtaget eller tog allting slut?

Nej allt tog naturligtvis inte slut. Världen har fortsatt snurra runt sin egen axel och runt solen därtill. Den lär väl göra det ett tag till tror jag. Solen har fortsatt skina vissa dagar och andra inte, natt är natt och dag är dag och jag springer vidare.

Och det är det som är grejen: jag springer vidare. Om jag inte sprang vidare hade världen slutat snurra, i vart fall runt min axel.

Vi satt i gräset efteråt, Per och jag och Joel. Joel, en-å-sjutton-och ett-fett-pers-Joel, Joel-rätt-så-nöjd, men bara-rätt-så, gick efter ett tag mot bussen.
Då dök M och M upp.
M (m) - en av de Grymma Gubbarna i M-femtifem . Per är också en Grym Gubbe i denna stentuffa skånska femtifemklass. De blir liksom bara bättre med åren, de vältränade något mindre unga männen i 55+.
M (k)är en smidig gasell, springer skönt och snabbt som en gasell och kommer aldrig att göra annat. Hon är bara outstanding hela tiden och har en avundsvärt avslappnad syn på träning och tävling.

Ja, och så jag då. Anna - nöjd-om-jag-kommer-runt-med-livet-i behåll- D.

Efter målgång, medalj, kexchoklad, banan och dusch satt vi där i gräset under ekarna. I solen, som börjat värma riktigt skönt och med utsikt över orangea containrar och en myrstack av löpare mådde vi rätt fint tror jag, där vi begrundade löpning, Varvet och tillvaron i allmänhet.
Kände oss rätt nöjda, även om jag nog aldrig hört M (grymG) vara riktigt hundra procent nöjd med sin insats. Han har hårda krav på sig!
(Själv är jag sällan heller hundra procent nöjd med min insats. Det är bara så. No big deal. Det finns alltid nån liten detalj att slipa på. Och just det är jag väldigt nöjd med.)
M (vältränad-och-rätt-så-ung-ändå) såg nog ganska belåten ut, tyckte jag.

Per var mycket nöjd med löpning och frånvaron av ovälkomna toabesök och belåten med sitt val att inte ladda med sportdryck denna gång.
M(gasell) hade fått kramp i en vad eller två efter målgång och hade nästan inte kunnat ta sig till duschen. Men var nöjd med sin insats, som var strålande förstås.

Jag hade fått en blåsa. Den var inte mycket att skryta med faktiskt - jag hade ju faktiskt kunnat få bryta pga dålig uthållighet eller ryggplågor, ja alla möjliga märkliga smärtor som under våren hemsökt mig på baksidan av min kropp hade kunnat bli sjuresor värre under två mil asfalt.
Men så blev det inte, jag var absolut nöjd.

Jag fick alltså bara en blåsa. På lilltån. Den gjorde mig nästan glad.

(För nu kan jag börja se mig om efter ännu ett par skor, inte kan man springa mil efter mil i skor som ger en blåsor på tårna? Eller hur?? Kinvara kanske?? Adidas? Inov8? Brooks har viss nåt kul....eller...kanske...hmm..)

(SKÄRPNING!)

Ibland tänker jag att det här är det bästa: tillfredsställelsen efter. Den oslagbara känslan av lugn, glädje. Harmonin, känslan av möjlighet. Känslan av fullbordan, och samtidigt en spirande längtan efter nya utmaningar.
Gemenskapen, vi delar något. Något alldeles speciellt. Snacket, eftersnacket, den ömsesidiga förståelsen. Delad glädje, men ibland också delad besvikelse. Delaktighet.

Förväntan och framtidshopp. Den lätta euforin, som att vara lite förälskad.

Oslagbart, verkligen oslagbart.

Hur skulle min värld snurra om jag inte sprang?
Skevt och vingligt och alldeles i otakt förmodligen.Detta var alltså mitt nionde Varv och vid nio kan man inte sluta, det är en ofullbordad siffra.
Detta var inte bara mitt nionde varv, det var också mitt näst långsammaste varv genom tiderna men faktiskt, vågar jag nog påstå - det varv som lämnat den skönaste eftersmaken.

Allt ÄR inte kört.


2012-05-26 07:47.


Kommentarer till blogginlägget


Jo, så var det. Det kan jag instämma i. Till hundra.
Det är ett ganska balanserat snurrande på världen nu tycker jag. Blir stabilare eller hur? :-)
Och världen fortsätter att snurra, vilken tur!
Tack för tre bloggar, alla har varit mycket kul att läsa. Ser fram emot kommande :-)
2012-05-26Kinvara! :-)
Eftersnacket efter fullbordat lopp hör definitivt till glädjeämnena - oavsett hur det gått. Har det inte gått så bra för en själv kan man alltid glädjas åt andras insatser.
Må din värld fortsätta snurra länge till!
2012-05-26Så fint du skriver och så snäll du är i din beskrivning på mig! Jag tror nog att vi är ganska lika i vår fysionomi och löpekonomi när vi får allt att stämma och inte har ont någonstans;-) Detta var mitt 3:dje varv och första i "modern" tid. Roligt med skor, jag håller med! Jag önskar mig ett par lätta som luft.....men ändå med lite dämpning.
2012-05-26Det fortsatte ännu bättre "M är en gasell... " tills jag förstod att den beskrivningen gällde annan M ;-) - Gott nog, tar jag till mig GG, för så känner jag mig ibland :-)
2012-05-26Det blev lite rörigt med alla M:en! Förtydligat ovan! :-)
2012-05-27