En FunBeat-användare

Du är inte inloggad på FunBeat.

För att titta på den här personens träningsdagbok och profil så måste du logga in på FunBeat.

Äntligen kan jag träna på allvar!

Avslutar en ganska tuff vecka med ett leende på läpparna. Äntligen har kroppen blivit stark igen, nu kan jag träna utan smärta, (haft värk sen jag försökt komma igång med träningen efter olyckan). Från att jag inte kunnat träna pga värk i kroppen till att jag kört några veckor på runt 30-40 km utan större besvär av värk. Till slut började kroppen kännas okej, så förra veckan gjorde jag en markant ökning på träningen för att se vad som skulle hända, jag landade på 76 km, utan några problem med kroppen. Denna vecka som snart är slut har jag kört tidiga morgonpass 04:30, och en del riktigt tuffa intervallpass utan att ha ont, istället har jag byggt upp en bra muskelstyrka under dessa två veckor. Och denna vecka landade alltså på 108 km!

Eftersom att benen och kroppen känns i toppskick kommer jag öka träningen ytterligare en nivå till veckan som kommer. Lite mer mängd och även tuffare träningspass, mellan 120 - 140 km.
Sen är mitt mål att ligga mellan 120-160 km/v.
Det blir inte så mycket tävlingar eftersom att jag satsar på att träna upp mig ordentligt först, men ett delmål i år är DM 10.000m den 1 juli. Mitt personbästa 34:04 ska förhoppningsvis slås med 1,5 minuter för att jag ska vara nöjd med tävlingen.
2012-04-22 18:46.


Kommentarer till blogginlägget


Riktigt gött att höra men hoppas du inte förtar dig med en så pass snabb ökningstakt?
2012-04-22Prio ett för mig är att lyssna på kroppen, så fort den behöver vila så vilar jag helt enkelt. Är noga med allt, uppv. nerjogg, stretching, sömn, mat osv. Så jag tror inte det är någon fara med ganska markant ökning.
2012-04-23