Anna Karin D

Dag tre

Knät ser fortfarande konstigt ut och granntanten (81) har levererat en kyckling som hon kommit över på Lidl eller något annat tveksamt ställe, billigt.

Herregud, en rå hel kyckling.

Som en liten knottrig rosa bebis, små armar, böjda ben. Avhugget huvud. Några fjädrar kvar. Så naket, så rått, så...barbariskt.

.....

Hjälp.

Blotta tanken på att hantera kött som ser ut som djur får mig att vilja bli veggis igen.
Men lilla tanten vill bara väl och har "adopterat" mig och sönerna, hon har inga egna barn, och hon vill oss väl, så väl. Hon vill att vi ska äta kyckling, och hon vill gärna köpa den åt oss. Fast jag får ju betala den sen. Såklart.

Hon ringer på dörren i stort sett varenda dag om saker och ting. Stort och smått.

(Det är svårt - jag vill handla min mat själv, det vill jag, men jag har inte hjärta att säga det till henne, göra henne ledsen. Hon vill känna sig behövd, jag förstår, det gör jag verkligen. Men maten....den är jag rätt noga med...)

Nåväl, jag har plockat fram kokbok och kniv. Jag ska nog kunna tillreda den. Men äta den?

På knät (mitt knä menar jag, inte lilla nakna kycklingens) sitter alltså fortfarande bubblan och den är mest ful nu tycker jag. Ont gör den inte.
Jag tar små löpsteg då och då, för att kolla läget på baksidan - gör det ont i rumpan? Ibland gör det, ibland inte. Hopp och förtvivlan.
Funderar på när jag ska våga testa igen. I morgon? På lördag? Aldrig?

Gick en skogsrunda igårkväll, en ljuvlig kväll, aningen kylig, men stilla. Fågelkvitter och vitsippor, ett vikande dagsljus.
Mjuk stig.
Fötterna ville ta löpsteg, men jag vågade inte.

Kanske i morgon, kanske på lördag.

Får se.
För övrigt
-har rörmokaren ännu inte ringt ( %¤&#"!!!!)
-har jag bokat tid för däckbyte (onsdagar är bra dagar för sådant, dessutom har det inte fallit någon snö det senaste dygnet.)

Och nu ska jag strax cykla till stan för att handla babykläder.
Och nej - jag ska inte bli farmor.
2012-04-04 12:47.


Kommentarer till blogginlägget


Du får plocka fram den gamla "Vår kokbok" för att hitta recept för den pippin. Fylla hela buken med en massa gojs (eng version)
Tur att Påsken inspireras av lax, ägg och godis :-)
2012-04-04Nakna kyllingars utseende har jag inga problem med (även om jag hade höjt på ögonbrynen för kvarvarande fjädrar). Köpa och tillaga däremot skulle jag aldrig få för mig :-)
Handla babykläder är för övrigt riktigt skoj - finns massor med fina plagg att botanisera bland i butikerna här i Lund.. Och nej - jag skall inte bli mamma :-)
2012-04-04Det VAR trevligt! Gamla minnen väcktes till liv, jag vet vad som funkar och vad som inte funkar...!
2012-04-05Försök med kommentarer som att "mina duktiga söner har redan handlat hem mat, de är ju tillräckligt stora för att lära sig att handla mat" :-)
2012-04-05Bra förslag, Mikael! Tänk va, de har handlat hela frysen full dessutom, ojojoj, jag får visst inte plats med en endaste liten rå kyckling till. Som det kan gå! :-)
2012-04-05