Anders S

2012

Dags att fokusera. Nej, snarare drömma sig bort eller jag vet inte men i vilket fall som helst måste det bli lite ordning och reda på mina visioner för året som ligger framför mig.

Inga konkreta mål finns ännu men jag vill komma i form och springa lite roliga lopp. Genom W-R-T´s 43km trail om ett par veckor ges ett utmärkt tillfälle till ett skönt långpass längs underbara stigar. Det blir också tävlingsdebut för mig som Solviking.

Ordning och reda var det. Jag är ett "öronbarn" som tillbringade massa tid på sjukhus när jag var liten. Nedsövning, operation och undersökningar var vardagsmat. Då fick jag leksaker och guldstjärnor för varje gång jag underkastade mig ritualerna och kanske måste jag använda mitt förflutna för att i nuet hitta motivation att ta de beslut som leder till en segerviss framtid?

Nej, ursäkta det där var dravel men sanning är att jag skall börja ge mig själv guldstjärnor på söndag eftermiddagarna utifrån den gångna veckans prestationer.

Kriterier:
Guldstjärna nr 1 erövras om jag under veckan nått 60 löpta km.
Guldstjärna nr 2 tas hem om jag lyckats få till ett långpass.
Guldstjärna nr 3 kommer jag över genom att ha genomfört ett intervall- eller snabbdistanspass.
Guldstjärna 4 får jag i min hand om jag har transportlöpt minst 2 ggr (funkar tur och retur samma dag eller uppdelat på två enkelvägar)
Guldstjärna 5, slutligen, utdelas endast om jag klarat av två styrkepass.

Vecka 1
- 61 km.
- Ett långpass (1 tim och 57 min i ÄB)
- Ett intervallpass (4x1km@3.45 fart på löpband)
- Tre styrkepass
- En transportlöpning tur och retur.

Summa: 5 guldstjärnor och en välförtjänst klapp på ryggen!

Nu kan detta eventuellt verka lite regisserat eftersom jag skapat belöningsmodellen efter att första veckans träning har genomförts, och det är en helt riktigt iakttagelse, men det har också varit en utomordentligt bra vecka träningsmässigt. Det är långt ifrån alla veckor som kommer samla så här många stjärnor, men jag tror ändå på modellen för att få med de viktiga bitarna och på ett enkelt sätt kunna analysera hur träningen följer min plan.
Från och med nu reggar jag inte bara "löpning" utan långpass, intervall, transport mm för att lättare kunna följa och utvärdera.

Vi får se hur det går Smiley


2012-01-08 21:49.


Kommentarer till blogginlägget


Men en uppsättning Solvikingkläder kan du få utan att prestera ett dugg! Bara att hämta.
2012-01-08Jag kommer som en tjuv om natten...eller förresten vid närmare eftertanke tror jag att jag hör av mig innan och kommer vid en kristligare tidpunkt (Jesus den gamle nattugglan) :-) Tack Hans!
2012-01-08Klapp, klapp. Bra, bra!
2012-01-09Sikta mot stjärnorna!
2012-01-09Vilken bra ide :-)
2012-09-28Ja, synd att det inte höll :-)
2012-10-02Ja trist :(
2012-10-02