Jessica Ahlstrand Carlsson

vin, vin, vin

nu har jag tillbringat de fem senaste lördagskvällarna med vinprovning.
jag blindtestar min bästis som ska bli somelier.
det är inte utan att man blir lite insnöad och börjar lägga sig till med favorit druva (tempranilo, fast jag börjar vackla) och annat tjafs som långa samtal om taniner och ekfat.

sen så får vi antagligen nykterhetsföreningen på oss eftersom vi med jämna mellan rum, en gång i veckan, ramlar in på bolaget i handen och handlar med oss ett minimum av tio (mest små) flaskor vin.
de små liven hade fräckheten att be mig visa leg, jag är ju för fasen 31!

träning idag?
tja jag gick ju till pendeln (1,7km) och så 10 minuter rehab. annars blev väl dagens pulshöjare när jag inte hittade mina nycklar till jobbet en halvtimme innan pat skulle komma med en taxi väntandes utanför.
så nu ser det ut som om det varit inbrott i lyan. så går det när man inte planerar så bra och tänker en timme fel.

*återgår nu snällt till städningen*
2008-03-08 23:09.


Kommentarer till blogginlägget


Ha ha, kommer osökt att tänka på en sång om vin som jag av någon anledning alltid skämmer ut mig med att sjunga då jag druckit "lite vin"..... Men Jessica, du ska vara glad att du ser så ung ut ju ;)
2008-03-08Det där är ju en komplimang!! Visa leg vid 31! Du är min idol! :-D
2008-03-09När jag är på bolaget och personen framför mej får visa leg brukar jag säga: "Snälla, snälla - kan du inte be mej om leg också". Då brukar kassörskan skratta och lyda och då blir jag så glad, så glad. ;-D
2008-03-09Hi hi, det var väl knappast Mariella ni köpte heller... Låter kul med vinprovningar, man skall välja sina vänner med omsorg! :-)

Det där har jag undrat över, hur kommer det sig att man alltid lyckas få till det där bombnedslaget när man får tokbråttom?! Man tycker ju att det inte borde ha funnits tillräckligt med tid för att stöka till så hiskeligt. Med tanke på hur lång tid det tar att städa upp igen...
2008-03-09Var glad att du hade legget med: Helt sann historia.
Några som hade bråttom, maken dyker in på bolaget på främmande ort för att köpa en flaska i present till värdfolket de ska till. Blir ombedd att visa legg. Upptäcker att han glömt plånboken med körkortet hemma.
OK jag går ut och hämtar frun som sitter i bilen med barnen -
a) nähä, hon kanske ljuger för att hjälpa dig misstänkt langning, bevisa att ni är gifta va! Bäge var över 30 ja ...
b) hustrun får inte heller köpa flaskan - då ger hon ju den till dig!
c) försök i annan kassa strandar för första "försäljaren" säger till alla de andra ...

2008-03-13