Rolf Öhlén

Kortvasan 2008

Torsdag 21/2
Kom iväg vid 8:00. Framme strax efter 16:00. Hämtade nummerlapp och for till boendet. En hel läghenhet för oss själva (undertecknad, fru och femårig son). Förberedde för morgondagens övningar.

Fredag 22/2
Kom till Strandens skola strax efter 8:00. Inga skyltar syntes om var jag skulle lämna väskan. Såg en blå container utan märkning där det redan låg packning. Lade in min där och bad en stilla bön om att det inte var någon hjälpsändning som skulle till andra sidan jorden.

Kom till starten vid 9 tiden. Lade på den sista vallan - klister som jag köpt i går. Höll inte på att komma in i stratfållan för att jag hade en mössa som det stod Modo på. Inga spår. Eftersom de varnade för isiga spår ville jag hålla mig långt bak så att jag varken körde på någon eller själv blev påkörd.

Jag hade beslutat mig för att vänta i fem minuter efter starten innan jag gav mig i väg. Andra startled släpptes fram till startsnöret. Jag stod kvar och talade med en funktionär tills jag insåg - ve och fasa- de höll på att dra ner startsnöret igen. Full fart fram och kasta mig under det för att få komma iväg.

Det dröjde inte länge förrän jag var i kapp och förbi de första. Inte heller dröjde det länge innan jag var tvungen att stanna och lägga på mer fästvalla. Jag hade svårt med fästet. Första 5 km tog 45 minuter. Fint, tänkte jag, sex timmars åkning - om jag orkar hela vägen. Tjusigt.

Innan Hökberg hade jag krampkänningar i höger arm, innan Eldris i höger ben. Till och med i utförsbackarna gick det långsamt eftersom en del som var före mig stod mer eller mindre stilla eller gick ner för hela backen. Jag ramlade två gånger. Andra gången var urfånig. Jag hade ställt mig på sidan för att valla om. När jag sedan klev i spåret och tog på mig skidorna började jag åka baklänges.

När jag till slut närmade mig mål, stod frun och grabben och väntade på mig. Grabben hängde en trämedalj om min hals. Jag stannade innan målgång och såg upp mot devisen på portalen innan jag skidade in på 4:23:57.

Det var lite bökigt innan jag hittade duschbussarna. Packningen låg en bra bit från själva omklädningsstället. På väg dit sade jag till några som gick bredvid mig; jag hoppas verkligen att alla dessa människor är på väg till ombytet och inte någon annastans.

När jag kom in i ombyteshallen var de första jag fick syn på min frus väninnas man och deras son från Skåne som också hade åkt och precis bytt om. Vi gjorde upp om att träffas vid Vasamonumentet och sedan äta en bit innan de skulle åka med ICA tåget.

När jag kom ut väntade de på dottern i familjen som också hade åkt. Vi väntade men till sist viftade de i väg mig eftersom min fru stod och väntade. Precis innan bussen skulle åka kom de alla tre. Så gick vi och lämnade väskorna på varsitt håll innan vi strålade samman vid Träffpunkten. Vi åt i mässtältet och det var rätt hyfsat om man undantar den förskräckliga musiken som nästintill omintetgjorde alla vettiga samtal.

Lördag 23/2
En lugn dag i Mora där vi (Jag, frun och grabben) begick upplösningen av Tjejvasan och gjorde sta´n.

Söndag 24/2
Hemfärd. Kom iväg lite sent, fikade hos bror och svägerska, åt i Sundsvall och kom hem vid åtta tiden på kvällen. Packade ur bilen. Gjorde i ordning räkningar och försökte anmäla mig till Kortvasan 2009.

Måndag 25/2
Upp rätt sent. Blåste ute. Tog ett träningspass på skidor. I kväll får det bli motionscykel framför "Hockeykväll"-
2008-02-25 12:05.


Kommentarer till blogginlägget