Rolf Öhlén

Förberedelser för Kortvasan 2008

Måndag kväll!
Har kört ett 40 minuters intervallpass på motionscykeln och har börjat packa.
Har en särskild väska som jag packar ombyteskläder i. Glömmer aldrig den gången då jag satt i omklädningsrummet och insåg att jag glömt rena underkläder, strumpor och skor. Det var ingen större höjdare att dra på sig genomsvettiga kalsonger och köra ner blöta strumpor i våta pjäxor och sedan gå i dem på sta´n. Sedan dess ser jag till att ha allt ombyte jag behöver i en särskild väska.

Efter att ha försökt köra från Sälen till Mora tre gånger men råkat ut för sjukdom antingen under uppladdning eller i samband med loppet, har jag kommit fram till att Kortvasan är lagom för mig - också vad gäller den tid jag känner att jag vill lägga ner på förberedelser. Att få vara först ut, sedan begå Tjejvasan som åskådare för att sedan se på tv när den stora starten går passar mig ypperligt. Jag får vara med om en del av skidfesten på ett sätt som jag känner att jag klarar av med lagom mycketr ansträngning.

Ganska fantastiskt med denna vecka då så många från olika håll drar sig mot denna skidmeteropol och blir ett myller av människor likt myror i en myrstack som irrar åt olika håll men ändå med samma mål; att få uppleva en verklig skidfest. Vissa tycker att det är knäppt att åka så långt - ca 50 mil för min del - för att åka så kort.

Visst, lika dumt som det är att åka så långt för att höra på olika musikfetsivaler - det finns ju cd-spelare - eller utomlands för att sola - det finns ju solarier. Det är inte skidåkningen i sig som är poängen, det är folkfesten jag vill vara med om. Det är skillnad på att vara ca 6000 startande eller att vara 60, eller snarare 6. Sist jag tränade mötte jag tre andra skidåkare - rekord - ofta ser jag inte någon mer i spåret - för att inte tala om allt runtomkring skidfesten i Mora! Det måste upplevas!

Jag trodde aldrig jag skulle bli biten, men det blev jag och det har hjälpt mig att komma igång att träna regelbundet.

Rolf Öhlén
2008-02-18 23:25.


Kommentarer till blogginlägget