Jessie starlady

Med repdragningstiderna i fickan....

...har jag gått hela veckan nu. Både hemma och på jobbet.
Då och då tar jag fram dem och kontrollerar hur lång tid jag har på mig att springa 15 respektive 20km och varje gång försöker jag inse att det ÄR tillräckligt mycket tid, även om jag skulle krokna mellan 15 och 20 (tuff del av banan där också...).
Vet inte säkert om jag lyckats övertyga mig själv helt och fullt, men lappen gör mig lugnare i alla fall så då fyller den väl sitt syfte ändå.

Idag har jag varit på fotvård = SMART drag om man har en permanent (?) förhårdnad mitt under stora trampdynan på höger fot. Den gör nämligen ont om jag springer eller går LÄNGE och det lär det ju bli imorgon.
Startbeviset och löparkläderna är nedpackade. Jag har klädkrisat färdigt inför utekvällen som är inplanerad efter loppet. Nu väntar jag bara på att min sportBH ska torka, för puckojag External image hade ju missat att tvätta den efter tisdagens elghufsande.

Inser redan nu att lördagens tävling kommer att handla mest om att inte känna efter hur det känns och ett evinnerligt räknande tills jag har passerat 20km, SEN har jag tänkt försöka börja NJUTA istället för att lida. För då kan jag ju ta mig i mål på vilket sabla sätt som helst. På alla fyra om jag måste liksom, så då är pressen över för min del.

Då tänker jag le från öra till öra och inse att jag faktiskt kommer att gå i mål på Liidingöloppet för första gången i mitt liv. En målgång som jag väntat på, längtat efter, tränat mot och fasat inför sedan den där dagen för två år sen då jag stod bredvid upploppet och tittat på folk som vinglade, haltade, hoppade och (i några mycket förvånande fall??) tokrusade mot mållinjen.

Jag var där för att hämta ut min nummerlapp till milloppet nästa dag och tyckte då att det var en stor och tuff utmaning. (Min profilbild är sedan tagen i backen upp från Grönsta vid ca 12km på Lidingöhalvan förra året.) Jag minns att jag tänkte att de som kom haltandes borde ha tränat mer inför loppet och att de som rusade borde ha disponerat sina krafter bättre. Imorgon ställer jag mig på startlinjen och är inte alls så väl förberedd i form av träningsmängd som jag i det läget för två år sen tänkte mig att jag skulle vara när min första Lidingöloppsdag till slut kom.... (låt det blir en läxa till mig att inte döma andra innan jag själv varit i samma situation!) Hur jag kommer att se ut när jag själv tar mig nedför det låååånga gräsupploppet imorgon kväll (för jo, det kommer nog att vara kväll när jag väl kommer dit...) vet jag inte. Men EN sak är jag så gott som säker på:

Jag kommer att vara STOLT över mig själv och LYCKLIGare än på bra länge.
Vi ses på Lidingö.
2011-09-23 16:36.


Kommentarer till blogginlägget


På alla fyra in i mål....det är Jessica det...I mål ska du !!!!
Utekväll....vart då..Vi ska oxå ut och slarva i morgon nämligen!!!
2011-09-23Du kanske ska köpa flera sport-BH:ar ;)

Lycka till imorgon
2011-09-23Lycka till och gör ditt allra bästa så kommer du känna dig nöjd oavsett målgångsstil. :-)
2011-09-23Du kommer att fixa det galant och sväva vackert över mållinjen, Starlady!
Fasar för vad som kommer att hända mig nästa år, jag ska hämta ut min nummerlapp i morgon för att springa på söndag.
2011-09-23Lotta: Vet inte vart vi hamnar ännu.
Pia: Jo, jag veeeet... *suckar över mig själv*
Mattias: Det är väl tanken.
Camilla: Om du tänker följa mitt exempel blir det ju inte så farligt nästa år. Halvan då och det är ju trots allt kortare än en halvmara. ;)
2011-09-23lycka till imorgon :-)
2011-09-24Har varit och sprungit stafetten idag, 4km, fullt ös vad jag kunde. Korta ner stegen, sänk tempot , jobba med armarna när det går uppför. Inte för hårt utför första 20km. Håll tankarna på allt som är trevligt i livet, är det råd jag kan ge dig. Stjärnorna kommer att lysa extra klart lördag natt när du njuter av prestationen. Go for it Starlady!
2011-09-24Kanske kolla av via mobil? Vi startar på eftermiddagen i Roslagsbaneträsket....
2011-09-24Elin: TACK! :D
Hasse: Fuuuusk! (med bara fyra kilometer fullt ös, istället för fyra timmar i ett försök till komforttempo)
Lotta: Jo, det kan vi ju göra. :-)
2011-09-24Ville inte skriva hur j_vla jobbigt det var innan du hade sprungit, och då var det bara 4km som höll på att knäcka en marathonlöpare.
Grymt imponerad nu när jag vet att du lyckats. The stars shine on Starlady!
2011-09-25