Mikael Persson

Varför så korta banor?

Jag undrar varför så många av orienteringstävlingarna numera är medeldistans (hette fram till för några år sen kortdistans)? Tex helgen 17-18/9 skulle jag gärna springa orienteringstävlingar men: Bjursås medel, Njurunda medel, Triangeln medel, Skutskär medel, Skogsluffarna medel... lockar inte! Inte fan går jag upp tidigt, åker långt och spenderar hela dagen för att springa 4 km!! Det är ju löjligt. Förut var det bara en distans, det som numera kallas långdistans och banorna var så pass långa att man var ute i 60-90 minuter varje gång så det var värt att åka iväg och tävla lör-sön. Nu har alla som arrangerar helgtävlingar en medel- och en långdistans så jag har helt slutat att tävla på samma ställe under helgerna utan väljer den som har långdistans och så gör jag något annat den andra dagen. Tillbaka med normala banlängder på tävlingarna!!
2011-09-08 14:29.


Kommentarer till blogginlägget


Du har så rätt, väljer själv att i stort sett uteslutande springa långdistans.
2011-09-13Ja, så var det när jag var ung. Både på lördag och söndag sprang man 10-12 km. Ibland var det fredag och söndag, med nattorientering på fredagen. Då var banan kanske 2 km kortare.
Jag undrar om det inte har med kartutvecklingen att göra, att det är så många medeldistanstävlingar. Nu går det att lägga medeldistans, det skulle varit svårt
på 20:0000-delarna.
2011-10-21Nja, jag tror det beror på att vi blir bekvämare och bekvämare. Det ska inte vara så jobbigt, varken att springa eller arrangera.
2011-10-23